Als voorgangers er slechte ervaring mee hebben, dan wil ik dat voorkomen.

Als ondernemer op het web wil je jouw verhaal zo overtuigend mogelijk vertellen. Alhoewel wij een groot voorstander zijn van pakkende teksten en aansprekende unique selling points, blijkt dat slechts de basis te zijn. Hoe zit dat dan?

De overwegingsfase

Bij het lezen van een productpagina, op bijvoorbeeld bol.com, hoor ik mijzelf vaak denken: “Eerst zien, en dan geloven”. Wanneer de omschrijving geweldige verhalen belooft, maar er slechts 2 sterren worden gegeven in de reviews, dan is het snel klaar. Oftewel, als voorgangers er slechte ervaring mee hebben, dan wil ik dat voor mezelf voorkomen.

Vandaar dat ik de dashcam kies met een 5 sterren review. Dit heet de overwegingsfase. Volgens Smeedijzer zijn er 4 criteria waarop een website kan scoren in deze overweginsfase; aanbod, vertrouwen, visuele hiërarchie en CTA. Het winnen van het vertrouwen is waar we ons nu op gaan focussen!

Sociale bewijskracht binnen handbereik

Handige statistieken

Statistieken en feiten spreken de waarheid, net zoals (de meeste) reviews. Vandaar dat wij gezocht hebben naar een handig rapport dat ons verhaal versterkt. Callpage heeft een whitepaper geschreven over conversie optimalisatie op landing pagina’s. Daar komen de volgende statistieken vandaan:

  • 92% van de website bezoekers leest online klantbeoordelingen en testimonials tijdens de overwegingsfase
  • 88% van de consumenten heeft evenveel vertrouwen in online klantbeoordelingen als in persoonlijke aanbevelingen
  • De eerste 8 klantbeoordelingen hebben meteen positieve invloed op SEO werkzaamheden en op het zoekverkeer dat hieruit binnenkomt
  • Meer klantbeoordelingen leidt tot meer conversie – de eerste 100 klantbeoordelingen kunnen tot een verhoging van 37% leiden
  • 68% van de consumenten vertrouwen klantbeoordelingen meer wanneer ze zowel goede als slechte beoordelingen zien
Invloed van aantal klantbeoordelingen op conversies. bron: callpage.io

Praktische inzetbaarheid

Wil je ook klantbeoordelingen op je website? In de praktijk loop je snel tegen een aantal financiële en technische obstakels aan. De meeste WordPress plugins, zoals WP Customer Reviews of Google Reviews Widget, hebben een (in onze ogen) onbruikbare gratis variant en een Pro variant die al snel tientallen euro’s per maand kost.

Smeedijzer gebruikt daarom de Site Reviews plugin. Tamelijk onbekend maar volledig bruikbaar. Deze plugin is zo compleet, dat het niet eens een betaalde variant heeft.

Klantbeoordelingen op de website van Smeedijzer

« Klaar met lezen? Ga terug naar het overzicht

Als voorgangers er slechte ervaring mee hebben, dan wil ik dat voorkomen.