Elke seconde dat je website offline is, kost het geld.

Je fonkelnieuwe website staat live, het voelt als vakantie. Nu komt een moeilijke beslissing, kies je voor onderhoud bij een webbureau of neem je de touwtjes zelf in handen? Maak de volgende afwegingen:

  • Onderhoud vs. reparatie
  • Voordelen/kosten van zelf onderhoud
  • Voordelen/kosten van expert onderhoud
Een website live houden voelt als vliegen

Onderhoud vs reparatie

Wat voor onderhoud heeft de gemiddelde WordPress website nodig?

  • Periodieke back-ups
  • WordPress + plugins updaten
  • Formulieren testen
  • Spamfilters draaiende houden

Altijd de nieuwste updates

Door WordPress, en bijbehorende plugins, te updaten blijft je website veilig, snel en vrij van bugs. Zo problemen voor. Daarnaast is het ook goed voor je SEO prestaties!

Net als een auto, zal een geupdate website als een zonnetje draaien.

Niet met back-ups stunten

Back-ups zorgen ervoor dat je altijd ergens op terug kunt vallen, mocht er iets mis gaan. Zorg ervoor dat je weet wat je doet. Als ook je back-up onvolledig is, is er geen weg meer terug.

Reparatie

In de meeste gevallen klinkt dit als een druk op de knop. Maar wat gebeurd er als je website stuk gaat? Dat weet niemand.

Bottomline is: elke seconde dat je website offline is, kost het geld.

Daarnaast heb je een verouderde website. Met onderhoud weet je wat het je kost, en presteert je website beter. Conclusie: website onderhoud betaalt zich terug.

Wat kan er mis gaan als je geen onderhoud pleegt?

Formulieren en spamfilters

Een kapot contactformulier zorgt voor 0 conversie

Na een website update, kan het voorkomen dat een contactformulier niet meer werkt. Wees alert en zorg ervoor dat je altijd bereikbaar bent!

Spam is net als onkruid, het zal altijd een manier vinden om aanwezig te zijn. Zorg altijd voor de nieuwste reCAPTCHA op je website.

Gehackt worden

Je denkt vast, mijn website zal niet gehackt worden. Helaas, maken hackers geen onderscheid in de soort website. Hackers zijn puur opzoek naar zwakte in de code. Gehackt brengt gigantische risico met zich mee, wat kan leiden tot het verlies van als je data.

Je verliest conversie

Omdat je website oud is, zal Google je website ‘straffen’ met een lagere positie in de zoekresultaten. Dit zorgt uiteindelijk voor minder bezoekers, en dus minder conversie.

Voordelen/kosten van zelf onderhoud

Als eigenaar van een kleine blog, of slechts een online visitekaartje, verwacht je niet veel verkeer op je website. Daarom ga je zoeken naar goedkopere manieren van onderhoud. Kan je het ook zelf?

Voordelen

Laten we eerst naar de voordelen kijken.

Bij kleine issues kan je zelf ingrijpen, en is contact met een webbureau overbodig. Dat scheelt tijd.

Zelfonderhoud zorgt ook voor beter inzicht in je website. Je weet wat er speelt achter de schermen. Mocht je behoefte hebben aan een nieuwe pagina, of feature, dan weet je wat er mogelijk is en kan je dit eventueel zelf implementeren.

Kosten

Net zoals reparatiekosten, zijn de DIY onderhoudskosten zeer variabel en moeilijk in te schatten. De tijd die je in je website stopt, kan je niet gebruiken voor je andere taken. En tijd is geld. Hoeveel geld, dat hangt van jezelf af.

Kennis is fijn maar het opdoen van kennis vereist veel geduld en tijd. Daarnaast verandert het web razendsnel, en moet je jezelf continu bijscholen om niet achter te blijven

Bijkomende kosten zijn die van plugins, bijvoorbeeld back-up. Neem bijvoorbeeld BlogVault, met een jaarbedrag van $89 per jaar begint het al snel op te tellen.

Eigen onderhoud kan als overweldigend worden ervaren

Voordelen/kosten van expert onderhoud

Uiteindelijk is onderhoud voor je website iets essentieels. De risico’s van geen onderhoud zijn simpelweg te groot. Hoe zorg je ervoor dat je ’s nachts goed kunt slapen?

  • Zelf content bijhouden
  • Onderhoud outsourcen bij een expert

Voordelen

De WordPress expert heeft standaard al de nodige kennis in huis. Dat zorgt er ook voor dat het onderhoud ook standaard goed is. Je kan ook altijd bij ze terecht voor vragen mbt je website.

Back-ups worden standaard goed uitgevoerd, wat goed is voor je slaapuren. Met andere woorden: je website kan zorgeloos offline gaan omdat het binnen luttele seconden hersteld kan worden met een recente back-up.

Updates behoren tot het standaard taken pakket, en daarnaast ben je verzekerd van support wanneer de update voor problemen zorgt. Mogelijke problemen zijn dat bepaalde code niet meer werkt. Dit komt vooral bij template websites voor.

Spam of hackers worden op voorhand voorkomen met plugins zoals Wordfence Security en Google reCAPTCHA. Er is niks vervelender dan spam via een contactformulier.

SEO hulp kan gegeven worden wanneer je daar behoefte aan hebt. Onderhoud met zoekmachine optimalisatie zorgt ervoor dat je website snel onderscheidend is ten opzichte van je concurrenten.

Kosten

Door de expertise van de webbureaus bespaar je op dure plugins. Daarnaast kan je bij eventuele downtime rekenen op snelle handeling, wat geld bespaart.

Veel websites rekenen een maandelijks bedrag voor website onderhoud. Smeedijzer rekent een standaard jaarbedrag, wat verschilt per website. Daarnaast maken wij ook gebruik van een SLA, waar precies in staat wat je van ons kunt verwachten.

Heldere communicatie en duidelijke prijzen, maken het hebben van een website een leuke ervaring. Heb je nu vragen over het onderhoud van je website? Bel ons op: 050 – 72 00 260.

Website updaten is essentieel voor optimale prestaties
« Klaar met lezen? Ga terug naar het overzicht

Elke seconde dat je website offline is, kost het geld.