Gebruikers kennen je merk en dankzij de waardevolle content geloven ze in je vaardigheden om ze te helpen. Wat nu?

Blogs schrijven kost veel tijd en misschien zelfs geld. Terwijl het moeilijk is om er een direct verdienmodel aan te koppelen. De Return-on-invenstment (ROI) is dus niet helder. Hoe maak je het kostenplaatje voor jezelf compleet?

Zet multikanaal

Organisch zoekverkeer, het resultaat van SEO, staat garant voor 51% van de toevoer naar blog artikelen. Daarna komt verwijzingsverkeer met 11% en e-mail marketing zorgt voor 9%. Het schokkende is dat social media voor 5% garant staat.

SEO is dus belangrijk voor het succes van je blog. Dit komt omdat Google een ernstige voorkeur geeft aan kwalitatieve content.

Wat is kwalitatieve content? Volgens Google maatstaven is dat het antwoord geen op de vraag van een gebruiker. Dat is namelijk waar we Google voor gebruiker. Een oplossing voor ons probleem vinden.

Naast kwalitatieve content bieden, is het genereren van links ook super belangrijk voor je vindbaarheid. Sla 2 vliegen in 1 klap; genereer verwijzingsverkeer door links op de juiste sites te plaatsen.

Doet dit met guest posting, PR of publicaties uitbrengen.

Met een push notificatie of e-mail lijst zorg e ervoor dat mensen actief op de hoogte blijven van je nieuwe blog artikelen. Iedereen beschikt tenslotte over een e-mailaccount.

Waar moet een blog aan voldoen?

Om lezers te boeien moeten je boogartikelen wel ergens over gaan. Dat betekent dat je moeite moet doen voor boeiende teksten, video’s en infographics. Hoe meer in-depth artikelen, harder je bereik zal groeien.

Voor kleine ondernemingen is het realistisch om 1 blog per week te schrijven. Ons advies is om minstens 5 per maand te publiceren.

Het is overigens niet erg om een blog post continu aan te passen. Zolang je eerste variant ten minste 1.000 topic relevante woorden heeft. Breid dit aantal uit, naarmate je aan het bloggen bent, naar ongeveer 2.000 woorden.

Drie tips:

  • Blijf bij de kern van je probleemstelling
  • Schrijf kort en bondig
  • Provide quality content
  • Bloglezers omzetten in klanten

De hoeveelheid mensen die je aanspreekt heb je dus zelf in de hand. Maar artikelen, met meer kwaliteit content en SEO werkzaamheden betekend ook meer gebruikers op je blog.

Dat maakt ze nog geen klanten. Ze zijn slechts prospects die kennis hebben gemaakt met jouw merk/organisatie.

Lezers van blogs hebben meer vertrouwen in de kennis & kunde van je organisatie. Dit zorgt voor automatisch voor een hogere conversie-ratio vergeleken met niet-blog-lezers. 74% van de lezers is meer bereid om klant te worden.

Push to convert

Gebruikers kennen je merk en dankzij de waardevolle content geloven ze in je vaardigheden om ze te helpen. Wat nu?

Met hulp van een goede UX/UI designer kan je effectieve call-to-action inbouwen op je blog pagina. Dit zorgt voor een betere stuurwerking van je gebruiker. Denk aan een button met de tekst: “Op de hoogte blijven ban de nieuwste marketing trends?”.

Met een e-mail, push of webinar service kan je je klanten archief met je merk verbinden. Combineer dit eventueel met een maandabonnement, speciale aanbiedingen en/of laagdrempelige contactpunten om in persoonlijke contact te komen.

Vanuit dit persoonlijke contact ontstaat een samenwerking en kan je een product of dienst verkopen.

« Klaar met lezen? Ga terug naar het overzicht

Gebruikers kennen je merk en dankzij de waardevolle content geloven ze in je vaardigheden om ze te helpen. Wat nu?