Het mislopen 9% van de zoekopdrachten. 

Als we online zoeken en adverteren hebben we het altijd over Google, maar hoe zit het nou met Bing? Bing is misschien wel een van de meest vergeten en onderschatte zoekmachines op de advertentiemarkt. Tenminste bij veel klanten zien we dat Bing niet op het netvlies staat. 

 

Dat is ook logische, want het marktaandeel van Bing is vergeleken met Google nihil. Google heeft een marktaandeel van ongeveer 95% van de totale markt in handen. Hierdoor blijft Google de grote marktleider en Bing dus een kleine vlieg. Maar …….  Bing is hard bezig om zijn marktaandeel te vergroten. 

 

Bing advertenties, officieel microsoft advertising, worden door veel bedrijven nog niet ingezet. Voor sommige bedrijven resulteert dit in het mislopen van ongeveer 9% van de zoekopdrachten. 

 

Wat zijn de voordelen van Bing

 

Minder concurrentie

De concurrentie op Google is moordend. Op Bing is de concurrentie veel kleiner, waardoor je voor een minimaal bedrag makkelijk bovenaan komt te staan. Bij adverteren op Bing ben je zelf nog steeds in control over de uitgaven door middel van een vast dagbudget.

 

Image extensions

Visuals doen het altijd goed in advertenties en daarom kun je bij Bing eenvoudig een afbeelding toevoegen in de advertentie als site-extensie. 


Eenvoudig importfunctie

Ook is het mogelijk om Google campagnes over te zetten naar Bing. Door een handige import functie kun je gemakkelijk goedlopende campagnes meenemen. Daarnaast is het ook mogelijk om de uitkomsten vanuit Bing te koppelen aan bijvoorbeeld Google Analytics.

 

Bing is internationaal

Bing is toegankelijk over de hele wereld (Google uiteraard ook) met af en toe indrukwekkende cijfers. Wist je dat het marktaandeel in de United States 33% is? Hier vind je de wereldwijde cijfers.  

 

Wat zijn de nadelen van Bing

 

Mobiel gebruik

Vergeleken met Google werkt Bing wel iets anders. Het is algemeen bekend dat Bing maar een klein marktaandeel in handen heeft. Al helemaal als we het hebben over het gebruik van de zoekmachine op mobiele apparaten. Gemiddeld gezien is dit namelijk maar 0,25%.

 

Leeftijd

De gemiddelde leeftijd van Bing gebruikers ligt relatief hoog. Uit cijfers van Statista blijkt dat het grootste deel van de Bing gebruikers tussen de 35 en 65+ jaar zit. Voor bedrijven kan dit een nadeel zijn, maar ook zeker een voordeel. Dit hangt allemaal van jouw doelgroep af.

 

Ook als je Google Adwords bent gewend is Bing ‘even wennen’, maar wat is er nou mooier dan te adverteren op een zoekplatform wat zo druk bezig is met het vergroten van haar marktaandeel.

 

Bing je eigen naam

Om erachter te komen hoe jouw website presteert op Bing kun je het beste je website even opzoeken via Bing. Kijk dan vooral of concurrenten misschien niet op jouw bedrijfsnaam hebben geadverteerd. Is dit wel het geval? Dan moet je zeker beginnen met adverteren.

« Klaar met lezen? Ga terug naar het overzicht

Het mislopen 9% van de zoekopdrachten.