We merken nu dat op online gebied de website haar vruchten afwerpt.

Persoonlijke touch werkt

“We zijn met een klein team. Dit was vroeger wel anders, maar het werkt goed. Het is efficiënt en we werken blindelings samen. Dit blijkt ook uit de positieve en warme reacties die we krijgen van de mensen.” Hij heeft gelijk, want zodra we het huis betreden tref ik de lovende bewoonster genaamd Josien.

Ze vertelt enthousiast over haar glas-in-lood ramen en hoe ze Glasgilde online heeft gevonden. “Ik zocht op google en ze sprongen als eerste omhoog. De website zag er overzichtelijk uit, dus ik heb via het contactformulier een bericht gestuurd. Ze reageerden heel erg snel en Marcel is prettig in de communicatie. Ik kan gewoon lekker mezelf zijn thuis, terwijl ik bij andere bedrijven het gevoel had dat ik tot last was.”

Glasgilde kiest altijd voor de beste materialen

Kwaliteit staat voorop

De klus voor vandaag betreft een typisch jaren 30 huis, onze specialiteit vertelt Marcel. “We zorgen ervoor dat huizen modern glas kunnen hebben en de jaren 30 uitstraling kunnen behouden. Nauwkeurig bestudeert hij het glas-in-lood raampje. Niet echt ideaal met deze weersomstandigheden grapt hij en wijst naar de woonkamer waar het glas nog gezet moet worden. Maar gelukkig is het zo klaar. Meestal zijn we een dag bij een klant bezig. Het ligt eraan hoe groot de opdracht is natuurlijk. 

Het team is vooral te vinden in Groningen en Drenthe. “Er zijn weinig die het doen zoals wij het doen. Soms heb je wat beunhazen. Wij leveren kwaliteit. Concurrentie doen we niet aan, je komt elkaar immers weer tegen bij de groothandel”.

Online gevonden worden steeds belangrijker

“Marketing? Mond tot mond reclame werkt voor ons het beste, maar we merken nu dat op online gebied de website ook haar vruchten begint af te werpen. Opdrachten komen steeds vaker rechtstreeks via de mail of het contactformulier binnen.”

Hoewel Marcel zich niet veel bemoeit met de website, vindt hij het wel belangrijk dat deze betrouwbaar overkomt. “Dan is de gun factor ook hoger”. De grootste online misstap was dat het contactformulier het een week niet deed. Zo kunnen de mensen je ook niet bereiken en krijg je geen opdrachten binnen.

Analytics resultaten van de maand januari

Google Analytics spreekt boekdelen

De luxe van een website is dat je alles bij kunt houden. Smeedijzer heeft de cijfers van januari erbij gepakt. Hieruit blijkt dat de website door de hele maand consistent presteert, met het groot aandeel van de conversies vanuit organische zoekresultaten. Prachtige cijfers, die zonder maandelijks onderhoud waarschijnlijk niet haalbaar waren.

Met name na een ingrijpend redesign, waarin het maken van een afspraak veel toegankelijker is geworden, presteert de website consistenter en beter dan ooit. Wat vooral aanslaat bij gebruikers die via Google binnen komen. Dat blijkt, want Glasgilde staat al in de top 5 van een aantal veelvoorkomende zoektermen op Google, zoals “Glaszetter Groningen”.

Toekomstvisie

In de toekomst wil Marcel gewoon zo doorgaan. “Het loopt goed. Misschien moeten we juist nog wat minder ons best doen, want we komen soms om in het werk” grapt Marcel. Wellicht komen er in de toekomst nog een paar extra mensen bij. Mijn grootste droom? Zijn ogen beginnen te sprankelen en er komt een glimlach op zijn gezicht. “Ik zou zelf nog graag mijn eigen huis willen bouwen, een villa omgeven door natuur.” 

Marcel vervangt een glas in lood raam
« Klaar met lezen? Ga terug naar het overzicht

We merken nu dat op online gebied de website haar vruchten afwerpt.