47% van de consumenten verwacht een ladingssnelheid van 2 seconden of minder.

Het is verbazingwekkend hoe snel de prestaties van een website achteruitgaan. Volgens een SEMRush onderzoek hebben maar liefst 82% van de geanalyseerde websites problemen die de laadtijd negatief beïnvloeden.

Het goede nieuws is dat deze problemen makkelijk opgelost kunnen worden. Hier komt SEO bij kijken. Zorg je ervoor dat je website binnen een seconde zal laden, dan steek je boven maar liefst 94% van het web uit!

Hoe pakken we dit aan? Hier volgen 3 simpele tips:

  1. Uit de grafiek blijkt dat het grootste euvel zit in de code die wordt gebruikt. Ingewikkelde combinaties tussen JavaScript, CSS en HTML maken de site onnodig complex. Een probleem dat vooral veel voorkomt bij template sites. Niet mis met het concept van templates, maar veelal hebben deze veel overbodige code voor de vertoonde site. Daarnaast zijn er vaak ongebruikte extensies, welke vanzelfsprekend ook verwijderd kunnen worden. Hoewel men bij coderen al snel aan hard-core programmeren denkt, zijn er ook prima stappen te zetten door simpele plug-ins te gebruiken.
  2. Afbeeldingen spelen een cruciale rol in veel websites en zijn bijna niet meer weg te denken uit een moderne site. Veelal zijn deze afbeeldingen onevenredig en nutteloos groot wat betreft datagebruik. Met een simpele plugin, zoals bijvoorbeeld Smush kunnen afbeeldingen eenvoudig op het juiste formaat worden gebracht. Dit levert al snel een besparing van meerdere MB’s per foto op.
  3. Zorg voor goede hosting, zodat de reactietijd van de server geen vertragende factor is. Met de juiste hosting kan de laadtijd met secondes tegelijk verminderen.

 

Benieuwd hoe jouw website presteert? Doe de Google PageSpeed Insights test.

https://developers.google.com/speed/pagespeed/insights/

« Klaar met lezen? Ga terug naar het overzicht

47% van de consumenten verwacht een ladingssnelheid van 2 seconden of minder.